Facebook Pixel ΑΕΚ - Βράνιες: Το "πέσιμο" στον Χιμένεθ, τα... τρελάδικα και οι βρισιές για Ολυμπιακό
| 2020-06-17 10:15:00

Χίμηξε στον Χιμένεθ ο Βράνιες - Τίγρης: "Εγώ άνοιξα τα τρελάδικα" - Γυμνός βρίζει τον Ολυμπιακό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χίμηξε στον Χιμένεθ ο Βράνιες - Τίγρης: "Εγώ άνοιξα τα τρελάδικα" - Γυμνός βρίζει τον Ολυμπιακό

Ο Όγκνιεν Βράνιες "τελείωσε" πρόωρα από την ΑΕΚ με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η πίεση της Άντερλεχτ και η συμπεριφορά του Βόσνιου, ο οποίος έφυγε χωρίς άδεια για την πατρίδα του λέγοντας στον Ίλια Ίβιτς, ότι δεν θέλει να επιστρέψει, στην ουσία επιτάχυναν τις διαδικασίες αποχώρησής του από την Ένωση.

Οι σχέσεις AΕΚ και Βράνιες ήταν πάντα σε τεντωμένο σχοινί. Η συνεργασία των δύο πλευρών δεν ήταν ομαλή από την πρώτη θητεία του Βόσνιου. Οι αναταράξεις ήταν πάμπολλες παρά το γεγονός ότι ο Βράνιες ήταν δεμένος με την ομάδα και τον κόσμο της.

Τα επεισόδια σε αυτές τις δύο διαδρομές είναι πολλά και το sportdog είναι εδώ για να σας τα θυμίσει.

Τον Νοέμβριο του 2017 προκλήθηκε ένταση στο φιλικό της AΕΚ με την Τσουκαρίτσκι στα Σπάτα με τα σερβικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ότι ο στόπερ της Ένωσης επιτέθηκε φραστικά στον Μανόλο Χιμένεθ και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, όταν ο τελευταίος τον αντικατέστησε μετά... παρατηρήσεων, λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του εν λόγω φιλικού. Ο Βόσνιος, έχοντας χάσει τελείως την ψυχραιμία του, ζήτησε τον λόγο από τον Ισπανό τεχνικό με πολύ άσχημο τρόπο. Λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε ηρεμήσει φέρεται να έδειξε μετανιωμένος, ενώ απολογήθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ένα μήνα αργότερα καθυστέρησε να επιστρέψει από την άδεια των Χριστουγέννων, εκβιάζοντας τη μεταγραφή του σε άλλον σύλλογο και δη την Άντερλεχτ, στην οποία η AΕΚ τον πούλησε το καλοκαίρι του 2018 έναντι 3,2 εκατ. ευρώ.

Τότε θρυλείται πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν τον συνάντησε για να λήξει το θέμα καθώς η ομάδα του Δικέφαλου αετού κυνηγούσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, του είπε τη μυθική ατάκα: "Αν εσύ είσαι τρελός, εγώ να ξέρεις πως είμαι εκείνος που άνοιξε τα τρελάδικα". Συγχωροχάρτι πάντως δεν του έδωσε ο Τίγρης κι αυτό θα το δούμε στη συνέχεια...

Τον Ιούνιο του 2019 ο Βράνιες επιστρέφει ξανά στην ΑΕΚ, εμφανίζεται πανευτυχής, δηλώνει την αγάπη του για την Ένωση και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τον αγώνα που έκανε για τον φέρει πίσω στην ομάδα του Δικέφαλου.

"Χθες είχαμε μια κουβέντα εγώ κι αυτός (σ.σ. Μελισσανίδης). Είπαμε κάποια πράγματα πολύ αντρικά και αυτό που του υποσχέθηκα, αυτό θα κάνω", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βράνιες. Όπως φάνηκε στην πορεία, αυτά που του είπε ο διοικητικός ηγέτης της AΕΚ από το ένα αφτί μπήκαν και από το άλλο βγήκαν.

Αυτό φάνηκε στο πάρτι που διοργάνωσε ο παίκτης στις 22 Οκτωβρίου 2019 για τα 30 του γενέθλια, σε μία εκδήλωση που ήταν προσκεκλημένος και ο ίδιος ο Τίγρης. Αφού αποχώρησε το αφεντικό της Ένωσης ο Βράνιες συμπαρέσυρε σε ξέφρενο γλεντοκόπι συμπαίκτες του (Λιβάγια, Κρίστιτσιτς, Ντέλετιτς και Σαμπανάτζοβιτς), ο οποίοι ανέβηκαν στην πίστα και τραγούδησαν ημίγυμνοι. Μάλιστα, όπως φάνηκε σε βίντεο που δημοσίευσε η σερβικό Μέσο, ο Βράνιες μαζί με κάποιους καλεσμένους τραγούδησαν υβριστικό σύνθημα εναντίον του Ολυμπιακού, τον οποίο η AΕΚ αντιμετώπιζε πέντε μέρες μετά (27/10/19) στο Καραϊσκάκη. Η Ένωση ηττήθηκε με την απόδοση του Βόσνιου να είναι στο ναδίρ.

Η συγκυρία προκάλεσε ιδιαίτερα τεταμμένο κλίμα στην ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγε "φορτωμένος" στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και ξέσπασε μιλώντας στους ποδοσφαιριστές,

"Τις ήττες μπορώ να τις ανεχτώ. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα, έστω κι αν χάσαμε κοροϊδίστικα. Αυτό που δεν ανέχομαι είναι να προσβάλλει ο οποιοσδήποτε τις αξίες αυτής της ομάδας και να διαταράσσει την πειθαρχία. Η ομάδα αυτή είναι πολύ μεγάλη, έχει υψηλές αρχές από τότε που ιδρύθηκε και δεν θα ανεχτώ να τις προσβάλλει κανείς. Η ομάδα αυτή σας έχει δείξει αγάπη και πρέπει όλοι να είστε άξιοι να την εκπροσωπείτε", ήταν το μήνυμα του Τίγρη, ο οποίος τιμώρησε τους παίκτες που εμφανίζονταν ημίγυμνοι στο επίμαχο βίντεο με χρηματικό πρόστιμο, ενώ τον Βράνιες τον περίμενε μηνιαίος αποκλεισμός από την ομάδα.

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό η κάμερα συνέλαβε τον Βράνιες να διαπληκτίζεται με τον Ντανιέλε Βέρντε, αν και το επεισόδιο προκλήθηκε από τον Ιταλό, ο οποίος αντέδρασε απαράδεκτα πιάνοντας από τον λαιμό με τις φήμες να υποστηρίζουν ότι ξέσπασε, επειδή ο συμπαίκτης του τού έκανε συστάσεις για τον τρόπο που εκτελούσε τις στατικές φάσεις.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίκουελ είναι η αποχώρηση του Βράνιες για την πατρίδα του χωρίς να λάβει την απαραίτητη άδεια, ένα περιστατικό που δεδομένα δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανένα. Γιατί υπήρχαν και άλλες αφορμές για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Για τα καμώματα του Βράνιες μπορεί να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο. Έχει προκαλέσει πάμπολλες φορές με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από το όνομά του ήρθε και έδωσε με το ερωτικό σκάνδαλο με την Καρλέουσα, το οποίο μπορεί να μην έγινε όταν ήταν στην ΑΕΚ αλλά θα τον ακολουθεί για μια ζωή, όπου και να πάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή ανατροπή στην ΑΕΚ! Κρατάνε... τελειωμένο - Απίστευτο πώς γύρισε - "Υπογραφές" στην Κρήτη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags